Energetikai felülvizsgálat mentesség – eljárás folyamata.

  1. Első lépésként az érintett épületet regisztrálni kell a Klímagáz Adatbázisban, amelyet egy feljogosított energetikai felülvizsgáló végezhet el. Ez nem tekintendő felülvizsgálatnak.
  2. Az épület rendszerüzemeltetője megbízásából a felülvizsgáló a Klímagáz Adatbázis erre szolgáló felületére feltölti az előírt dokumentumokat.
  3. A sikeres feltöltést követően a rendszer értesítést küld a benyújtásról.
  4. A Kamara megvizsgálja a bejelentés tartalmát, és 8 napon belül dönt a kérelem elfogadásáról, vagy hiánypótlásról (az ügyintézés teljes eljárás keretében 60 nap).
  5. A Kamara a döntés meghozataláról értesíti a kérelmezőt és a Klímagáz Adatbázis útján a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságot.
Energetikai felülvizsgálat mentesség

Az épület rendszerüzemeltetője megbízásából a felülvizsgáló a Klímagáz Adatbázis erre szolgáló felületére feltölti az előírt dokumentumokat. A mentesség bejelentésére vonatkozó kérelmet(kötelező), a bejelentéssel érintett rendszer leírását tartalmazó dokumentumokat (energetikai rendszerterv -ERT), az érintett rendszerhez kapcsolódó épületautomatizálási és szabályozási rendszer leírását tartalmazó dokumentumokat (kötelező), egy részletes indokolást tartalmazó leírást arról, hogy az előző dokumentumok szerint működő rendszerek miként valósítják meg az Ehat. 43. §(4) bekezdésében foglalt követelményeket (kötelező), egyéb az azonosítást szolgáló dokumentumokat (cég képviselet, tulajdonviszony, amit még fontosnak ítélnek a döntés meghozatala érdekében).

Energetikai felülvizsgálat mentesség – indoklás

Mentességi eljárás folyamata – indokolás: a részletes indokolás tartalmáról:

  • rövid leírás a rendszer elemeiről,
  • az épületautomatizálási, vagy elektronikus épületfelügyeleti rendszer leírása,
  • az automatizálási/felügyeleti rendszer miként valósítja meg a jogszabályi követelményeket,

A sikeres feltöltést követően a rendszer értesítést küld a benyújtásról. A Kamara megvizsgálja a bejelentés tartalmát, és 8 napon belül dönt a kérelem elfogadásáról, vagy hiánypótlásról (az ügyintézés teljes eljárás keretében 60 nap). A Kamara a döntés meghozataláról értesíti a kérelmezőt és a Klímagáz Adatbázis útján a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságot.

Az energetikai felülvizsgálat során végzett feladatok: a rendszereket leíró dokumentumok átvizsgálására; a berendezések, rendszerek azonosítására; a berendezések, rendszerek legfontosabb műszaki paramétereinek felvételére; a méretezés megfelelőségének vizsgálatára; a szakszerű üzemeltetés ellenőrzésére; a szakszerű karbantartás ellenőrzésére; a korszerűsítési, módosítási javaslatok meghatározására; az energiamegtakarítási potenciál meghatározására; a felülvizsgálat dokumentálására.

Amennyiben kérdésük van írjanak nekünk a madarasgergo@gmail.com email címre.